utorak, 5. prosinca 2017.

MOJ NAJDRAŽI FILM

Hej!
Danas ću vam pisati o mojem omiljenom filmu. Moj omiljeni/najdraži film je Harry Potter i zatočenik Azkabana. Film je snimljen prema trećoj knjizi serijala o Harry Potteru, koju je napisala J.K.Rowling
Film je režirao: Alfonso Cuaron. A glavni glumci su: Daniel Radcliffe, koji je glumio Harry Pottera, Emma Watson, koja je glumila Hermionu Granger i Rupert Grint, koji je glumio Rona Wasleya.

RADNJA: Film započinje tako što je prikazano kako Harry pokušava učiti noću, ali tako da ga nitko ne uhvati, pogotovo tetak Veron. Već sljedećeg jutra Dursleyevima u posjet im dolazi teta Marga, sestra tetka Verona. Harry odluči pobjeći od kuće. U ulici uđe u Moćni autobus, gdje saznaje da je Sirius Black čarobnjak koji je pobjegao iz čarobnjačkog zatvora Azkabana. Zbog Siriusa na sve ulaze u školu su postavljeni Dementori, čuvari iz Azkabana. Harry će kasnije saznati s Ronom i Hermionom da je Sirius zapravo njegov krsni kum i da je navodno izdao Voldemortu Harryjeve roditelje. Kasnije će se ispostaviti da je Sirius zapravo nevin i da je zapravo Peter Pettigrew krivac za to. Na kraju filma Harry i Hermiona spašavaju Sirius od dementora, ali nitko ne shvaća kako se to dogodilo.


Ovo mi je najdraži film jer ima orginalnu radnju. U svim filmovima osim u ovom se pojavljuje Voldemort, ali u ovom ne i zato je orginalniji od drugih knjiga i filmova o Harryju Potteru. Ali je i super to što su svi glumci kao i u prva dva djela jer oni nekako najbolje odgovaraju filmu. Iako film nije toliko sličan knjizi, dosta je dobar i nikad ne dosadi.

1 komentar:

  1. Blog ti je vrhhh!!! Predobar post, stvarno si lijepo opisala radnju ;)

    OdgovoriIzbriši